روز هشتم رقابتهای تنیس آزاد کانادا با شکست بخت اول همراه شد، در حالی که ایگا اشویانتک با یک بازگشت تماشایی از سد حریف خود گذشت.
تنیسفا – رقابتهای تنیس مسترز هزار امتیازی کانادا در تورآنتو، روز شنبه ۸ اوت با برگزاری دیدارهای حساس و البته خلق شگفتیهای بزرگ پیگیری شد. در مهمترین اتفاقات این روز، آرینا سابالنکا و جسیکا پگولا، دو تن از مدعیان اصلی جام، با شکست مقابل رقبای خود از گردونه رقابتها کنار رفتند تا مسیر برای سایر ستارگان هموارتر شود.
حذف بخت اول قهرمانی؛ گربه سیاه سابالنکا دوباره زهر ریخت
در یکی از جذابترین دیدارهای روز هشتم، آرینا سابالنکا (بخت اول قهرمانی) به مصاف اکاترینا الکساندراوا رفت. الکساندراوا که پیش از این نیز نشان داده بود حریف سرسختی برای ستاره بلاروسی است، موفق شد در یک نبرد نفسگیر سه سته با نتیجه ۷-۶(۳)، ۴-۶ و ۶-۴ به برتری برسد و بلیت مرحله بعد را رزرو کند.
ست اول این دیدار با تبادل سه بریک از سوی هر دو بازیکن همراه بود که در نهایت الکساندراوا در تایبریک به پیروزی رسید. سابالنکا در ست دوم به بازی برگشت، اما در ست سرنوشتساز سوم، الکساندراوا با فشارهای پیاپی در گیم دهم موفق شد کار را تمام کند.
سابالنکا که پیش از این مسابقه از آمادگی خود خبر داده بود، پس از این شکست اظهار داشت:
«من از عملکردم و جنگندگیام راضی هستم. میدانستم که در این مسابقات ممکن است بعد از یک استراحت کوتاه کمی دچار مشکل شوم، اما برای آن آماده بودم. خوشحالم که از نظر ذهنی و جسمی آماده مسابقه بودم.»
با این نتیجه، رکورد تقابلهای رو در روی این دو بازیکن به تساوی ۵-۵ رسید تا الکساندراوا بار دیگر ثابت کند راه غلبه بر سابالنکا را به خوبی میداند.
پایان کار قهرمان سابق مسابقات؛ پگولا مغلوب پدیده روس شد
شگفتی دیگر روز شنبه، حذف جسیکا پگولا، قهرمان دو دوره مسابقات بود. تنیسباز باتجربه آمریکایی در برابر دایانا اشنایدر (سید شماره ۱۵) حرفی برای گفتن نداشت و در دو ست پیاپی با نتایج مشابه ۶-۳ و ۶-۳ مغلوب شد.
اشنایدر با ارائه یک بازی هجومی و کماشتباه، اجازه قدرتنمایی را از پگولا گرفت. پگولا پیش از این مسابقه درباره شرایط متغیر تورنمنتهای بزرگ و فشارهای روانی گفته بود:
«میدانم که جواب کلیشهای نمیخواهید، اما واقعاً باید بازی به بازی پیش رفت و هر روز احساس متفاوتی دارد. این بستگی به این دارد که با چه کسی بازی میکنید، شرایط چگونه است و چه زمانی مسابقه میدهید. متغیرهای بسیار زیادی از روزی به روز دیگر وجود دارد. من سعی میکنم فقط از تجربیاتم استفاده کنم.»
این شکست پایانی بود بر رویای پگولا برای هتتریک در مسابقات کانادا.
فرار اشویانتک از مهلکه؛ بازگشت دیدنی ستاره لهستانی
در حالی که تورنمنت در حال از دست دادن ستارگان نامدار خود بود، ایگا اشویانتک موفق شد در یک نبرد تماشایی و پس از واگذاری ست اول، با نتیجه ۳-۶، ۶-۱ و ۶-۲ بر مارتا کاستیوک اوکراینی غلبه کند و در جام باقی بماند.
بازی برای اشویانتک کابوسوار آغاز شد؛ کاستیوک در ست اول چهار بار سرویس او را بریک کرد و به راحتی پیروز شد. اما اشویانتک در ستهای دوم و سوم به فرم ایدهآل خود بازگشت و بدون از دست دادن حتی یک گیمِ سرویس، کنترل بازی را در دست گرفت.
اشویانتک درباره این نبرد طاقتفرسا و بازگشت موفقیتآمیزش به مسابقه گفت:
«خوشحالم که در بازی ماندم و ثباتم را حفظ کردم، زیرا احساس کردم در اواخر مسابقه شرایط بسیار فیزیکی شده بود.»
از سوی دیگر، کاستیوک که نمایش درخشانی داشت، پیشتر درباره فلسفه متفاوت خود در تنیس عنوان کرده بود:
«سعی میکنم اصلاً روی برد و باخت تمرکز نکنم، چون من برای پیروزی تنیس بازی نمیکنم. من تنیس بازی میکنم چون عاشق آن هستم. میخواهم با مردم ارتباط برقرار کنم، این انرژی را احساس کنم و مردم را خوشحال و متحد سازم.»
چشمانداز مسابقات
با حذف بازیکنانی چون سابالنکا و پگولا، جدول مسابقات در تورنتو بیش از پیش باز شده است. در روزهای آینده باید دید آیا مدعیان باقیمانده نظیر کوکو گاف و النا ریباکینا میتوانند از این فرصت استفاده کنند یا شگفتیسازان جام قهرمانی را بالای سر خواهند برد؟





















