۲۴ ساعت پس از حذف کارلوس آلکاراس، مدافع عنوان قهرمانی رقابتها هم در عین ناباوری از آخرین گرند اسلم فصل کنار رفت.
تنیسفا – نواک جوکوویچ مدافع قهرمانی اوپن آمریکا بامداد روز شنبه در یک شگفتی بزرگ با شکست برابر الکسی پاپیرین نفر ۲۸ جهان از صعود به مرحله ۱/۸ نهایی باز ماند.
اسطوره ۳۷ ساله صرب که امسال در دو گرند اسلم استرالیا و ویمبلدون پاپیرین را شکست داده بود، در این مسابقه پراشتباه ظاهر شد و دو ست اول را با نتایج مشابه ۶-۴ به قهرمان مسترز مونتریال واگذار کرد. در ادامه جوکوویچ ست سوم را ۶-۲ به سود خود پایان داد تا به بازگشت امیدوار شود، اما پاپیرین با نمایش هجومی و قابل تحسین خود اجازه تکمیل بازگشت را به قهرمان چهار دوره رقابتها نداد و در ست چهارم ۶ بر ۴ پیروز شد تا بعد از حذف کارلوس آلکاراس یک شوک بزرگ دیگر به مسابقات وارد شود.
🔻 برای اطلاع از برنامه روزانه، کانالهای پوششدهنده، نتایج لحظهبهلحظه، اخبار و ویدیوهای مسابقات اوپن آمریکا به کانال تلگرام و اینستاگرام تنیسفا ملحق شوید
جوکوویچ که نمایش ضعیفی مقابل حریف استرالیاییاش داشت و ۱۴ خطای سرویس مرتکب شد، با ابراز نارضایتی از عملکرد خود در این مسابقه گفت: «بسیار بد بازی کردم و عملکردم در بخش سرویس فاجعهبار بود. در مسابقاتی مانند این شما باید خیلی خوب سرویس بزنید.»
🔻پایان عصر بزرگان
با حذف نواک جوکوویچ از اوپن آمریکا، برای نخستین بار از سال ۲۰۰۲ و بعد از ۲۲ سال سه غول تنیس یعنی جوکوویچ و نادال و فدرر هیچ سهمی از گرند اسلمهای چهارگانه فصل نبردند.
همچنین طلسم دفاع یک بازیکن از عنوان قهرمانی خود در اوپن آمریکا پابرجا ماند. آخرین بار راجر فدرر در سال ۲۰۰۸ توانسته بود از قهرمانیاش در نیویورک دفاع کند.
نوله همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا قهرمانی در المپیک او را از نظر ذهنی اشباع کرده بود گفت: «نمیدانم. شاید. زمین اینجا متفاوت است که قطعاً تأثیر داشت. انرژی زیادی برای بردن مدال طلا صرف کردم. درحالی به نیویورک آمدم که از نظر ذهنی و جسمی شادابی لازم را نداشتم. اما تلاش خودم را کردم چراکه اینجا اوپن آمریکا است. مشکل جسمی نداشتم، فقط احساس میکردم خستهام. میتوانستید این را از همان ابتدا ببینید. از اولین مسابقه اصلاً خودم را در زمین پیدا نکردم. همین را میتوانم بگویم. زندگی ادامه دارد. سعی میکنم دوباره به شرایط قبل بازگردم و ببینیم که در ادامه چه پیش میآید.»
پرافتخارترین مرد تاریخ تنیس که برای اولین بار از سال ۲۰۰۶ نتوانست به هفته دوم اوپن آمریکا صعود کند خاطرنشان کرد: «الکسی قطعاً استحقاق پیروزی را داشت. اما برای من با توجه عملکردی که داشتم حضور در دور سوم موفقیتآمیز بود. در این دوره یکی از ضعیفترین نمایشهای خود را ارائه دادم و بدترین عملکرد ممکن را در سرویس داشتم.»
با حذف از اوپن آمریکا، جوکوویچ برای اولین بار از سال ۲۰۱۷ یک فصل را بدون کسب گرند اسلم به پایان رساند تا همچنان برای رسیدن به رکورد تاریخی ۲۵ قهرمانی گرند اسلم منتظر بماند.
من متاسفانه نتونستم بازی رو ببینم. ولی از آمار بازی مشخصه که جوکو تو بحث سرویس خیلی بد کار کرده. از اون طرف مدال طلای المپیک هم بنظر میرسه جوکو را برای امسال راضی کرده.
اما یه چیز مهم که نباید ازش بگذریم کیفیت فوق العاده خود الکس پاپیرین تو این چندتا تورنمنت اخیر بوده. قهرمانی تو مسترز کانادا نشون داد که دیگه باید پاپیرین رو هم بیشتر جدی بگیریم. یادمه تو استرالیا اوپن امسال جوکو به زحمت تونست حذفش کنه.
میشه گفت جوکو اینبار بدشانس بود که تو بدترین موقع به پاپیرین خورد.
یه مسئله جالبی که وجود داره جوکو بعد از سال 2017 امسال دوباره نتونست هیچ گرنداسلمی رو ببره.
به هر حال الان با نبود جوکو و آلکاراز نه تنها کار سینر برا قهرمانی خیلی راحت تر شد. بلکه شانس مدودو هم خیلی خیلی بیشتر شد.
از سمت پایین جدول هم این بهترین فرصته برا زورو و روبلو تا بتونن به فینال برسن.
باید ببینیم این چهار نفر میتونن از این فرصت استفاده کنن؟ یا شگفتی در راهه؟
حالمون گرفته شد از یک سال بدون گرنداسلم 😢 حاج آقا به نظرت ۲۵ رو هم تا آخر دوران بازی میگیره؟
این که میگیره یا نه رو نمیشه گفت. ولی اینکه توانایی گرفتنشو داره یا نه؟ بله صد درصد میتونه.
افت امسال جوکو نشون میده که بدنش دیگه شادابی قبل رو نداره ولی طلای المپیک هم نشون داد که جوکو اگه واقعا انگیزه گرفتن یه تورنمنتی رو داشته باشه با یخورده فشار آوردن به خودش میتونه اون تورنمنت رو بگیره.
پس باید ببینیم چقدر انگیزه براش مونده
سال بعد مشخص میشه
انشالله.
در مورد آلکاراز هم.
آلکاراز هیچ مشکلی نداره. خب ورزش برد و باخت داره. من به دفعات گفتم که تنیس ورزش پر نوسانیه. خود جوکو اول سال به آرنالدی باخت که رنک بالای صد داشت. این که دلیل بر عدم نبوغ جوکو نمیشه. اتفاقه و برا همه پیش میاد.
آلکاراز هم تا المپیک تقویم خیلی فشرده ای داشت. مشخصه که هم به لحاظ بدنی شادبی قبل رو نداره هم با دوتا گرنداسلمی که گرفته انگیزه اول سال رو هم نداره.
چیز عجیبی تو باخت های آلکاراز وجود نداشت.
مثل پارسال که همه میگفتن بعد المپیک آلکاراز تموم شده امسال هم نیاید زود قضاوت کرد. آلکاراز برمیگیرده.
منظورم بعد ویمبلدون بود
البته یه موضوع دیگه هم هست علاوه بر دلایل فوق تغییر زمین هارد به جنس دیگه ای بود که صدای بسیاری از تنیسورها از جمله آلکاراز و نوله و حتی زورف دراومده .جنس زمین با سرعت توپ بسیار بالا و ارتفاع توپ بسیار بالا طراحی شده که فقط بدرد تنیسورهای قد بلند به اصطلاح بیگ سروهای آمریکایی و استرالیایی میخوره و کاملا ناعادلانه است و زیبایی تنیس را از بین میبره .دوم اینکه ساعت های بازی در آمریکا به شب موکول شده بخاطر اسپانسر پخش از تمام دنیا برای آمریکا که علاوه بر بهم ریختن ریتم بدن و مصدومیت با شرجی شدید هوا هم تاثیر بسیار بدی بر کیفیت بازی ها گذاشت که آخرینش هم زورف بود که به سختی قسر در رفت و احتمالا اونم دور بعدی یا یک چهارم حذف میشه
خب تغییرات جزئی زمین همیشه و تو هر تورنمنتی هست و اجتناب ناپذیره. گاها تغییرات خوبه گاها نیست. به هر حال هر طوری هم که باشه برا همه تنیسورها هست و مختص چند نفر نمیشه.(یعنی عادلانه س)
البته یک موردی رو باید اشاره کنم.
سرعت زمین و ارتفاع توپ ارتباط مستقیمی باهم دارن. هر چقدر سرعت زمین بالاتر باشه ارتفاع توپ کمتر میشه و هرچقدر سرعت کمتر بشه ارتفاع توپ بالاتر میشه. (دلیلش توضیح زیادی میخواد)
فقط خواستم بگم اینجا اگر سرعت زمین زیاده یعنی ارتفاع توپ پایین تره نسبت به هاردکورت های دیگه.
ساعت های بازی هم بله خیلی بده. هم تو آمریکا هم تو استرالیا ولی به هر حال سال های قبل هم همینطور بوده.
زورو بعد از رولندگاروس افت داشته و من دلیل ضعف بازیش رو تو کیفیت زمین نمیبینم.
باخت تو فینال یه گرنداسلم همیشه رو ذهنیت تنیسورها تاثیر منفی میذاره و طول میکشه تا ریکاوری بشن. برا مدودو هم دو بار اتفاق افتاده که یکیش همین امسال بود.
جوکو باخت چون هم به لحاظ بدنی یک ساله که افت کرده، هم انگیزه لازم رو نداشت و هم پاپیرین الان تو بهترین دوران کل بازیش قرار داره.
البته تو یوس اوپن امسال سرعت زمین اتفاقا یک لول کمتر شده به همینخاطره که ارتفاع توپ یخورده بالاتر رفته.
اعتراضات به این خاطر بود که معمولا هاردکورت سینسیناتی و یواس اوپن همیشه شبیه به هم بود ولی امسال زمین یوس اوپن یه لول کندتر از سینسیناتی شده که رو شکل بازی تنیسورها تاثیر میذاره به همینخاطر بعضیاشون درموردش صحبت کردن.
حاجی برو نمازتو بخون.واسه چی حرفای متن رو دوباره تکرار میکنی جای تفسیر و تحلیل.
خداوکیلی ساعت بازی ها اصلا برا جوکوویچ خوب نبود.تازه بعد طلای المپیک دیگه انگیزه اش رو نداره و گرمه از لحاظ فنی هنوز خیلی بالا هست.
نوله فصل بعد احتمالا آخریش باشه و فعلا باید بره برا تور آخر فصل و بعدشم فصل بعد حداقل یه گرند اسلم بگیره تا به پایان باشکوه داشته باشه.
👌👌👍👍👍👍
درود
در شروع بازي ها همه اتفاق نظر داشتيم كه ماموريت امسال Djokovic با طلاي المپيك به پايان رسيده! بنابراين مي شه گفت كه اتفاق قابل پيش بيني رخ داده.
زمين و ساعت و توپ و هوا و همه اينها جزيي از اين فرآيند هستند! 14 خطاي سرويس حداقل به زمين خيلي نبايد ارتباط داشته باشد.
كمي هم بخوايم دور هم كري بخوانيم، دوست دارم قهرماني Sinner را از همين جا تبريك بگم!
روز و روزگار خوش
دقیقا فرمایش تون درسته.
منم امیدوارم مدودو قهرمان بشه
سینر رو هم خیلی خیلی زیاد دوست دارم ولی اینجا اولویت دومم زورو هست. با اینکه شانس زورو زیاد نیست ولی بنظرم حق زورو هست که حداقل یه گرنداسلم رو داشته باشه.
قهرمانی کسپر و روبلو هم خیلی خوشحالم میکنه.
آره نسل اینا یجورایی نسل سوخته حساب میشه. جوونیشون برخورد کرد به اوج بیگ تری، بعدم که خواستن اوج بگیرن سرکله نسل الکاراز و سینر پیدا شد.
دقیقا
از سال ۲۰۱۹، پنج نفر مختلف قهرمان بخش زنان و مردان شدند. امسال هم این روند ادامه خواهد داشت و شخص متفاوتی، قهرمان انفرادی مردان خواهد شد.
2019: Nadal
2020: Thiem
2021: Med
2022: Alcaraz
2023: Djoko
سپاس از نظرات دوستان مثل همیشه عالی و آموزنده بود ، بنظرم جوکو فقط به دلیل قراردادهای تبلیغاتیش در نیویورک مجبور به حضور بود وگرنه هیچ هوادار خوشبینی هم پیش بینی موفقیت براش نمیکرد ، امیدوارم پاپیرین شگفتی ساز بشه و تا فینال برسه ازش خوشم میاد پسر باحال و با استعدادیه