تنیسفا: تنها 3 مرحله دیگر برای تعیین قهرمان سومین گرنداسلم سال باقی مانده است. نگاهی داریم به بازیهای امروز از مرحله یکچهارم نهایی و عملکرد بازیکنان تا این دور از مسابقات.
بالای جدول:
اندی ماری – سم کوئری
مرد شماره یک تنیس جهان برای تثبیت جایگاه خود در صدر جدول ردهبندی در نخستین بازی استادیوم مرکزی به مصاف سم کوئری امریکایی میرود. ماری تاکنون 8 بار مقابل کوئری قرار گرفته و تنها یک بار شکست خورده است. از جمله این بازیها میتوان به ویمبلدون 2010 و آزاد استرالیای امسال اشاره کرد که با برتری 3-0 تنیسباز بریتانیایی خاتمه یافتند.
ماری در دور قبل در 3 ست پیاپی پر فرانسوی را مغلوب کرد. او در این بازی 23 ضربه برنده در برابر تنها 7 خطای غیر ضروری داشت و موفق شد 45 درصد از امتیازاتی که حریفش سرویس میزند را کسب نماید. قهرمان سال گذشته، 5 بار گیم سرویس حریف خود را شکست و در مقابل 3 بار گیم سرویس خود را از دست داد.
کوئری نیز در یک بازی 5 سته دیگر از سد کوین اندرسون گذشت. او در این دیدار 31 ضربه ایس به ثمر رساند و تنها 1 خطای سرویس مرتکب شد تا 82 درصد از امتیازات سرویس اول خود را کسب کند. کوئری از فرصتهای خود نهایت استفاده را برد (آمار 2 از 3، موفقیت در برکپوینتها) و در مقابل بارها حریف را در این امر ناکام گذاشت (1 از 7 برای اندرسون). این بازی 5 سته، تنها 40 دقیقه بیشتر از دیدار ماری به طول انجامید.
پیشبینی:
اندی ماری کمی پایین تر از حد انتظارات ظاهر شده، ولی کماکان شانس اول راهیابی به فینال در بالای جدول است. کوئری تلاش میکند تا در سرویس دوم ماری به او ضربه بزند؛ اما در مقابل این تنیسباز امریکایی کار آسانی برای حفظ گیمهای سرویس خود نخواهد داشت.
به نظر میرسد ماری برای هشتین بار به نیمهنهایی ویمبلدون برسد؛ اما کوئری هم لحظات خود را در بازی خواهد داشت.
برنده ماری در 4 ست.
مارین چیلیچ – ژیل مولر
چیلیچ برای صعود به نخستین نیمهنهایی خود در SW19 به مصاف تنیسباز شگفتیساز لوکزامبورگی میرود. این دو تاکنون تنها 2 بار باهم روبرو شدند که هر دو بازی به سود مرد 28 ساله کروات به پایان رسیده است. آخرین مصاف آنها به دو هفته پیش در نیمهنهایی تورنمنت کوئینز برمیگردد که چیلیچ در 3 ست مولر را مغلوب کرد.
مولر 34 ساله در دوشنبه دیوانه رافائل نادال را در دیداری طولانی و دراماتیک، 15-13 در ست نهایی مغلوب کرد. وی در این بازی 30 ضربه ایس به ثمر رساند و البته 10 خطای سرویس نیز داشت؛ اما موفق شد از ضعف ماتادور در ریترن استفاده کند و آمار 14 از 16 را در نجات گیمهای سرویس خود بر جا بگذارد که کلید برد او در این مسابقه بود. مولر همچنین 23 ایس از سلطان خاک که یکی از بهترین روزهای سرویس خود را سپری میکرد دریافت کرد. در این دیدار آمار ضربات برنده در مقابل خطاهای غیر ضروری، 94 به 50 برای مولر و 77 به 14 برای نادال بود. نادالی که بر خلاف سالهای گذشته در فرم خوبی نیز قرار داشت و باید اعتبار خاصی به تنیسباز لوکزامبورگی، مخصوصا برای حفظ ثباتش در ست نهایی داد.
چیلیچ در مقابل کار راحتی داشت و در 3 ست پیاپی با امتیازهای مشابه 6-2، بائوتیستا آخوت اسپانیایی را مغلوب کرد. وی در این دیدار 7 بار گیمهای سرویس حریف خود را شکست و تنها 1 بار گیم سرویس خود را از دست داد. تنیسباز کروات در این دیدار 37 ضربه برنده در برابر 18 خطای غیر ضروری داشت و تنها 8 امتیاز را بر روی سرویس اول خود از دست داد.
پیشبینی:
میتوان گفت مولر در بهترین فرم خود قرار دارد و پس از کسب مهمترین برد دوران ورزشیاش از روحیه بالایی نیز برخوردار است؛ اما چیلیچ به این سادگیها پا پس نخواهد کشید و با این نمایشها توانایی شکست هر تنیسبازی در بالای جدول را در خود میبیند.
به نظر میرسد تنیسباز کروات برای نخستین بار به نیمهنهایی ویمبلدون برسد.
برنده چیلیچ در 4 ست.
پایین جدول:
نواک جوکوویچ – توماس بردیک
نمیشود در رابطه با این بازی نوشت و به آمار تحقیرآمیز بردیک در برابر قصاب بلگراد اشاره نکرد. جوکوویچ در مصافهای رودررو 25 به 2 از حریف چک خود پیش است و تقریبا در هرجایی که امکانش بوده او را شکست داده. این دو تنیسباز تاکنون دو بار در ویمبلدون باهم روبرو شدند. بردیک در سال 2010 موفق شد در 3 ست پیاپی پیروز شود و به فینال راه یابد؛ اما 3 سال بعد جوکوویچ انتقام این مسابقه را با نتیجه مشابه گرفت و نهایتا نایبقهرمان ویمبلدون شد.
جوکوویچ در دیدار خود مقابل مانارینو که با یک روز تاخیر انجام گرفت، کار سختی نداشت و به نظر میرسد انرژی مورد نیازش برای دیدار امروز را ذخیره کرده است. بهترین تنیسباز سالهای اخیر جهان در این دیدار 42 درصد از امتیازات سرویس حریف فرانسوی را کسب کرد. او در 4 دور قبلی موفق شده 16 بار گیمهای سرویس حریفان خود را بشکند و امروز نیز بردیک در برابر ریترنهای او آسایش نخواهد داشت؛ چرا که جوکر تنها برای قهرمانی به SW19 آمده است و با این فرم، توانایی رسیدن به این مهم را نیز دارد.
در مقابل بردیک دیدار سختی مقابل دومینیک تیم اتریشی داشت. او در این دیدار 5 سته که حدودا 3 ساعت به طول انجامید، 14 ضربه ایس به ثمر رساند و 82 درصد از امتیازات سرویس اول خود را کسب کرد. آمار عجیب بردیک در این بازی، درصد داخل بودن سرویسهای اولش بود (75 درصد)؛ این آمار 13 درصد از میانگین 3 دیدار قبلی او بیشتر بود. در مقابل این تنیسباز چک از 13 فرصت خود برای شکستن سرویس تیم، تنها در 3 مورد موفق بود؛ نکتهای که میتواند در بازی امروز به ضررش تمام شود.
پیشبینی:
هر دو تنیسباز در فرم خوبی قرار دارند. بردیک بهترین نتایج خود را در ویمبلدون گرفته است و سابقه غلبه بر جوکوویچ را نیز دارد، یک روز هم بیشتر استراحت کرده؛ اما آیا این مسائل برای غلبه بر دارنده 3 عنوان قهرمانی ویمبلدون کافی است؟ مسلما خیر.
جوکوویچ در مقاطعی دچار مشکل خواهد شد، اما پیروزی شماره 26 مقابل تنیسباز چک کاملا دستیافتنی و نزدیک به نظر میآید.
برنده جوکوویچ در 3 ست.
راجر فدرر – میلوش رائونیچ
امروز در دومین بازی استادیوم مرکزی، استاد سوئیسی در تکرار دیدار نیمهنهایی سال قبل و سال 2014 به مصاف تنیسباز بلندقامت کانادایی میرود. رائونیچ در 12 رویارویی خود مقابل فدرر در 3 دیدار (از جمله دو بازی آخر آنها) پیروز شده است. وی سال گذشته در 5 ست پرافتخارترین تنیسباز تاریخ را شکست داد تا انتقام شکست 3 سته سال 2014 خود را از او بگیرد. در دیگر بازی این دو بر روی چمن، راجر فدرر به سختی پیروز شده بود (هاله 2012).
فدرر در دور چهارم به مصاف گریگور دیمیتروف بلغار رفت که در فرم خوبی نیز قرار داشت؛ اما بازی عالی استاد سوئیسی مجالی به شاگرد جوان نداد و دیمیتروف تنها 1 بار توانست سرویس فدرر را بشکند. در مقابل، رکوردار قهرمانی در مسابقات گرنداسلم، 5 بار گیمهای سرویس دیمیتروف را شکست و تنها 6 امتیاز را بر روی سرویس دوم خود از دست داد. قطار سریعالسیر سوئیس در این بازی 43 درصد از امتیازات سرویس جوان بلغاری را کسب کرد تا نمایش مقتدرانهای از خود بر جا بگذارد.
در مقابل رائونیچ علیرغم برتری در ست نهایی، کار بسیار دشواری مقابل ساشا زورف، ستاره آیندهدار دنیای تنیس داشت. ستهای اول و سوم این دیدار با برتری کامل زورف همراه بود و رائونیچ هیچ فرصتی را برای شکستن سرویس حریف بدست نیاورد؛ در حالی که جوان آلمانی 2 بار از 11 فرصت خود را به ثمر نشاند. در ستهای دوم و چهارم، وضعیت متفاوت بود. رائونیچ از 5 برکپوینت خود، 3 تا را به امتیاز تبدیل کرد و در مقابل زورف مخصوصا در ست دوم فرصتهای زیادی را از دست داد تا چوب بیتجربگی خود در میادین بزرگ را بخورد. شاید از معدود نکات مثبت تنیسباز کانادایی در این مسابقه، 14 بار ناکام گذاشتن زورف در کسب برکپوینت باشد؛ آماری که میتواند به رائونیچ در بازی امروز نیز روحیه دهد.
پیشبینی:
رائونیچ آمادگی سال گذشته را ندارد و مخصوصا بر روی سرویس دوم خود شکننده به نظر میرسد. او نیز مانند حریفان قبلی فدرر لحظات خود را در بازی خواهد داشت؛ اما موفقیتش در بیش از 1 ست بعید به نظر میرسد.
تنها یک معجزه میتواند از رقم خوردن دوازدهمین نیمهنهایی استاد سوئیسی در SW19 جلوگیری کند.
برنده فدرر در 3 ست.