نخستین گرند اسلم تنیس سال ۲۰۲۴ از روز یکشنبه ۲۴ دی ماه در ملبورن آغاز میشود.
تنیسفا – درحالیکه نیمکره شمالی زمین این روزها در فصل سرد زمستان به سر میبرد، ضربان تنیس دو هفتهای است که در نیمکره جنوبی و تابستان داغ استرالیا به تپش در آمده و از هفته پیش رو با آغاز رقابتهای اوپن استرالیا به اوج خود خواهد رسید. مسابقات آزاد استرالیا نخستین تورنمنت از رویدادهای چهارگانه گرند اسلم است و ستارگان تنیس جهان همگی انگیزه بالایی دارند تا با درخشش در این مسابقات فصل جدید را با قدرت هر چه تمامتر آغاز کنند.
امسال شاهد ۱۱۲ـمین دوره اوپن استرالیا هستیم. غایب بزرگ این دوره رافائل نادال اسپانیایی است که به رغم خوشبینیها قادر به شرکت در این دوره از مسابقات نیست. دارنده ۲۲ عنوان گرند اسلم که پارسال همین موقع در جریان دیدار مرحله دوم اوپن استرالیا از ناحیه لگن آسیب دید و خانهنشین شد، دو هفته قبل با شروع فصل جدید در مسابقات بریزبن به میادین برگشت و با دو پیروزی خوب هوادارانش را امیدوار کرد. اما در مسابقه سوم بار دیگر بدبیاری به سراغ ماتادور آمد و او از ناحیه عضله لگن دچار یک مصدومیت تازه شد تا اولین آوردگاه مهم فصل را از دست بدهد. البته مصدومیت مرد اول پیشین تنیس جهان خوشبختانه خیلی جدی نیست و او هفته آینده تمریناتش را از سر خواهد گرفت تا در ادامه فصل شاهد حضور او باشیم.
با غیبت نادال، اولین گرند اسلم فصل همانند سال قبل صحنه رقابت و زورآزمایی نواک جوکوویچ به عنوان تنها نماینده باقیمانده از نسل بزرگان تنیس با رقبای جوانی است که تلاش میکنند او را از تخت پادشاهی پایین بکشند. بازیکنانی چون کارلوس آلکاراس، یانیک سینر و هولگر رونه که انگیزه بالایی برای اثبات تواناییهای خود در فصل جدید دارند. در ادامه مدعیان این دوره مسابقات را مورد بررسی قرار میدهیم:
نواک جوکوویچ
جوکوویچ مدافع عنوان قهرمانی و قهرمان دوه دوره اوپن استرالیا این بار نیز به عنوان شانس اول فتح جام راهی ملبورن شده است. اسطوره ۳۶ ساله صربستانی پارسال با قهرمانی در سه گرند اسلم از چهار گرند اسلم تعداد عناوین خود در این مسابقات چهارگانه را به عدد ۲۴ رساند و ضمن افزایش فاصلهاش با رافائل نادال به دو جام، توانست جایگاهش بعنوان پرافتخارترین بازیکن تنیس را مستحکمتر کند. پیروزیهای نوله البته به اینها محدود نشد و او با دو عنوان مسترز و فتح مسابقات تورین سال را به بهترین شکل به پایان برد.
حالا هم مرد اول تنیس جهان بار دیگر به حیاط خلوت خود یعنی ملبورن برگشته تا یک مأموریت تاریخی دیگر را کلید بزند؛ صربیناتور که تشنه افتخارات و گستراندن مرزهای تاریخ تنیس است با کسب یازدهمین قهرمانی خود در ملبورن، تعداد گرند اسلمهایش را به عدد ۲۵ میرساند و با عبور از مارگارت کورت به تنهایی پرافتخارترین تنیسباز تاریخ در میان مردان و زنان لقب خواهد گرفت.
کار جوکوویچ برای به ثمر رساندن این مأموریت بزرگ البته چندان آسان نیست و او لشکری از بازیکنان جوان و جویای نام را در برابر خود میبیند. همچنین وضعیت جسمانی این بازیکن صرب نیز چندان مشخص نیست و مصدومیت مچ دست او که باعث شکستش از د مینور شد نگرانهایی را ایجاد کرده است. اما خبر خوب برای طرفداران نوله آنکه او در چند روز اخیر نشانی از مصدومیت نداشته است و توانسته بدون مشکل تمرین کند. این را هم نباید فراموش کرد که دو قهرمانی اخیر جوکوویچ در اوپن استرالیا نیز به رغم مصدومیت به دست آمد و او با چالشهای این چنینی غریبه نیست و در این دوره هم از هیچ تلاشی برای رسیدن به هدفش فروگذار نخواهد کرد.
برای اطلاع از برنامه روزانه، کانالهای پوششدهنده، نتایج لحظهبهلحظه، اخبار و ویدیوهای مسابقات اوپن آمریکا به کانال تلگرام و اینستاگرام تنیسفا ملحق شوید.
کارلوس آلکاراس
یکی از بازیکنانی که میتواند حکمرانی نوله در ملبورن را به خطر بیندازد بدون شک کارلوس آلکاراس است. ستاره ۲۰ ساله اسپانیایی سال گذشته بعد از اینکه اوپن استرالیا را بهعلت مصدومیت همسترینگ از دست داد، تا پایان فصل چمن فوقالعاده کار کرد و پنج قهرمانی به دست آورد. نقطه اوج کارش هم شکست جوکوویچ در فینال ویمبلدون بود که دومین گرند اسلمش را به ارمغان آورد. کارلیتوس در ادامه فصل در مسترز سینسیناتی هم تا آستانه قهرمانی رفت اما جوکوویچ با برگرداندن نتیجه از او انتقام گرفت. بعد از اوپن آمریکا اما آلکاراس دچار افول شد و نتوانست درخشش نیمه اول فصل را تکرار کند.
مرد دوم تنیس جهان حالا اما با انگیزه بالا و استراحت کافی راهی ملبورن شده تا برای کسب یک افتخار مهم دیگر تلاش کند. عملکرد آلکاراس در گرند اسلمهای اخیر نیز بسیار خوب بوده و او در چهار گرند اسلم آخری که شرکت کرده دست کم تا نیمهنهایی بالا آمده است. تنها گرند اسلمی که ستاره اسپانیایی نتوانسته نتیجه خوبی در آن کسب کند همین اوپن استرالیا است و این موضوع میتواند موجب افزایش انگیزه او برای ارائه نمایش بهتر در این دوره شود.
آلکاراس البته امسال در هیچیک از تورنمنتهای آمادهسازی اوپن استرالیا شرکت نکرده که این امر برای بازیکن جوانی مثل او میتواند حکم شمشیر دو لبه را داشته باشد. استراحت زیاد از یک سو او را از گزند مصدومیت در امان نگه داشته اما از سوی دیگر عدم حضور در مسابقات دستگرمی میتواند عملکرد او در مراحل ابتدایی تورنمنت را تحت تأثیر قرار دهد. با این حال کارلیتوس با همین سن کم هم تجربه خوبی در گرند اسلمها دارد و با چند پیروزی خوب میتواند به شرایط ایدهآلش بازگردد. کارلیتوس البته با یک چالش جدید هم روبروست و برای اولین بار باید در یک گرند اسلم بدون حضور مربیاش خوان کارلوس فررو رقابت کند. فررو اخیراً زانویش را عمل کرد و قادر به همراهی آلکاراس در ملبورن نیست که این موضوع با توجه وابستگی شدید کارلوس به او میتواند عملکرد شاگرد جوانش را تحت تأثیر قرار دهد.
دنیل مدودف
مدعی بعدی این دوره دنیل مدودف مرد سوم تنیس جهان است که علاقهاش به زمینهای هارد کورت خصوصاً رقابتهای اوپن استرالیا بر کسی پوشیده نیست و دو نایبقهرمانی متوالیاش در ملبورن این موضوع را به خوبی نشان میدهد. تنیسباز ۲۷ ساله روس سال گذشته با کسب ۶۶ پیروزی (بیشترین در سال ۲۰۲۳) یکی از بهترین فصول خود را سپری کرد.
بعد از کسب سه جام متوالی در روتردام، دوحه و دبی مدودف در ایندین ولز و مایمی بهترتیب به نایبقهرمانی و قهرمانی رسید و فصل خاک را هم با یک عنوان غیرمنتظره در مسترز رم پشت سر گذاشت. در مسابقات چمن نیز مدودف موفق شد برای نخستین بار تا نیمهنهایی ویمبلدون بالا بیاید و در اوپن آمریکا تنها در گام پایانی مقابل جوکویچ کم آورد. دو نایبقهرمانی دیگر در مسابقات پانصد امتیازی پکن و وین نیز حاصل کار بازیکن روس تا پایان فصل بود.
مدودف نیز همانند آلکاراس در هیچکدام از تورنمنتهای آمادهسازی اوپن استرالیا حضور نیافت و ترجیح داد با استراحت بیشتر پا به نخستین گرند اسلم فصل بگذارد. مرد اول پیشین تنیس جهان سال ۲۰۲۲ تا یکقدمی فتح اوپن استرالیا پیش رفت اما اسیر بازگشت رافائل نادال شد و قصد دارد بار دیگر برای فتح نخستین عنوانش در ملبورن و دومین گرند اسلم خود تلاش کند.
یانیک سینر
شاید بیش از مدودف و آلکاراس نگاهها در این دوره متوجه یانیک سینر باشد؛ تنیسباز ۲۲ ساله ایتالیایی که هر چه فصل ۲۰۲۳ جلو رفت انگار پختهتر شد و امسال هم بیشک در ملبورن جزو مدعیان اصلی است. پارسال بعد از قهرمانی در مونپلیه و دو نایبقهرمانی در روتردام و مسترز مایمی، سینر در فصل خاک آنطور که انتظار میرفت نتیجه نگرفت اما در فصل چمن و ویمبلدون همه چیز برای او تغییر کرد و توانست برای نخستین بار در جمع چهار بازیکن برتر یک گرند اسلم قرار بگیرد. یک ماه بعد نیز سینر سرانجام به یکی از اهداف مهم خود یعنی فتح مسابقات ۱۰۰۰ امتیازی مسترز رسید و در تورانتوی کانادا جام را بالای سر برد. در ادامه فصل سینر دو قهرمانی در پانصد امتیازیهای پکن و وین کسب کرد و رقابتهای تورین را با نایبقهرمانی به پایان برد. فتح دیویس کاپ با تیم ایتالیا نیز حسن ختام فصل گذشته برای این ستاره جوان بود.
سینر همین حالا هم در ۲۲ سالگی پرافتخارترین تنیسباز ایتالیایی تاریخ به حساب میآید و عملکرد سال گذشتهاش نشان داد او قادر به پیروزی مقابل هر بازیکنی است. یکی از اهداف سینر در سال ۲۰۲۴ آنگونه که خودش عنوان کرده قهرمانی در مسابقات گرند اسلم است و چه میدانی بهتر از زمینهای هارد و سریع اوپن استرالیا که کاملاً مناسب سبک بازی هجومی و ضربات پرقدرت او است.
مسیر احتمالی چهار سید برتر رقابتها تا دیدار پایانی به صورت زیر است:
دور/بازیکن | جوکوویچ | آلکاراس | مدودف | سینر |
اول | حریفی از جدول مقدماتی | گسکه | حریفی از جدول مقدماتی | فان د زنشلوپ |
دوم | پاپیرین | اونس/سونهگو | روسووری | کاچین |
سوم | ماری/اچوری/مونفیس | بوبلیک/مکدانلد | اوژهالیاسیم | بائز |
چهارم | شلتون/مانارینو/واورینکا | پال/اشتروف | دیمیتروف | خاچانوف |
۱/۴ نهایی | فریتس/سیتسیپاس/سروندولو | زورف/رود/نوری | رونه | روبلف |
نیمهنهایی | سینر/روبلف/دمینور | مدودف/رونه | آلکاراس | جوکوویچ |
فینال | آلکاراس/مدودف/رونه/زورف | جوکوویچ/سینر | جوکوویچ | آلکاراس |
مرحله یکچهارم پایانی مسابقات در صورت صعود هشت سید برتر به صورت زیر خواهد بود:
🔸 جوکوویچ – سیتسیپاس
🔸 سینر – روبلف
🔸 مدودف – هولگر رونه
🔸 آلکاراس – زورف
اما در کنار اسامی فوق بازیکنان دیگری هم در قامت مدعی به ملبورن آمدهاند و در مسابقات منتهی به اوپن استرالیا عملکرد خوبی داشتند؛ بازیکنانی چون الکساندر زورف و هولگر رونه.
زورف نایبقهرمان سابق اوپن آمریکا بعد از جراحی مچ پا و چندین ماه خانهنشینی در فصل ۲۰۲۲، سال گذشته بازگشت موفقیتآمیزی به میادین داشت و نتایج خوبی کسب کرد، از جمله حضور در نیمهنهایی اوپن فرانسه، نیمهنهایی مسترز سینسیناتی، یکچهارم پایانی اوپن آمریکا و دو قهرمانی در مسابقات هامبورگ و چنگدو. تنیسباز ۲۶ ساله آلمانی همچنین توانست بار دیگر در جمع هشت تنیسباز برتر جهان قرار بگیرد و در رقابتهای پایان فصل تورین حضور پیدا کند.
مرد دوم پیشین تنیس جهان فصل ۲۰۲۴ را هم پرقدرت آغاز کرده و هفته گذشته در یونایتد کاپ توانست با تیم آلمان به قهرمانی برسد. او با کسب ۸ پیروزی از مجموع ۱۰ دیدار انفرادی و دونفره نقش مؤثری در قهرمانی تیمش ایفا کرد.
هولگر رونه نایبقهرمان رقابتهای بریزبن نیز این روزها از آمادگی بالایی برخوردار است و انتظار میرود در ملبورن هم خطرناک ظاهر شود. تنیسباز ۲۰ ساله دانمارکی اواخر فصل گذشته با مربی فرانسوی خود پاتریک موراتوغلو قطع همکاری کرد و بوریس بکر اسطوره آلمانی و مربی سابق نواک جوکوویچ را به خدمت گرفت. از زمان شروع همکاری با بکر رونه ثبات خوبی داشته و نتایج نسبتاً خوبی گرفته است. البته گفته شده بکر در ملبورن رونه را همراهی نمیکند و سورین لوتی مربی سابق راجر فدرر که اخیراً به جمع مربیان بازیکن دانمارکی اضافه شده در کنار او خواهد بود.
در رقابتهای این دوره از چند چهره دیگر هم نباید غافل شد؛ تنیسبازانی مثل آندری روبلف و گریگور دیمیتروف که بهترتیب قهرمان رقابتهای هنگ کنگ و بریزبن شدند و همینطور الکس د مینور استرالیایی که در یونایتد کاپ درخشید و طی یک هفته سه پیروزی برابر حریفانی از جمع ۱۰ بازیکن برتر ردهبندی به دست آورد.
استفانوس سیتسیپاس سید هفتم مسابقات و نایبقهرمان دوره گذشته را هم نباید دست کم گرفت. تنیسباز ۲۵ ساله یونانی با اینکه فصل گذشته فروغ چندانی نداشت و نتایج درخوری کسب نکرد اما سبک بازیاش مناسب زمینهای سریع ملبورن است و کارنامه او در اوپن استرالیا با ۳ حضور در نیمهنهایی و یک نایبقهرمانی به خوبی مؤید این موضوع است.
اما در بخش زنان مربع مدعیان را ایگا اشویانتک، آرینا سابالنکا، النا ریباکینا و کوکو گاف تشکیل میدهند؛ چهار بازیکنی که فصل ۲۰۲۴ را بسیار خوب آغاز کردهاند تا یک رقابت جذاب و دیدنی را میان آنها در ملبورن برای کسب عنوان قهرمانی شاهد باشیم.
اشویانتک فوق ستاره لهستانی سال ۲۰۲۳ با شش قهرمانی شامل اوپن فرانسه، هزار امتیازی پکن و رقابتهای فینال تور جهانی مکزیک یک فصل موفق دیگر را پشت سر گذاشت. ایگا البته بعد از اوپن آمریکا صدر جدول را به آرینا سابالنکا واگذار کرد اما با اوجگیری دوباره در انتهای فصل توانست جایگاه نخست تنیس زنان را از همتای بلاروسیاش پس بگیرد. سال ۲۰۲۴ نیز برای زن شماره یک تنیس جهان بسیار خوب آغاز شده و او در یونایتد کاپ توانست هر پنج دیدار انفرادی خود را با پیروزی پشت سر بگذارد. اشویانتک تاکنون چهار عنوان گرند اسلم کسب کرده که اوپن استرالیا در میانشان نیست و حالا انگیزه زیادی برای ضمیمه کردن جام این تورنمنت به کارنامهاش دارد.
سابالنکا هم برای دفاع از عنوان قهرمانیاش با کوهی از انگیزه راهی ملبورن شده و به دنبال دومین گرند اسلم خود است. عملکرد ستاره بلاروسی در گرند اسلمهای پارسال فوقالعاده بود و او بعد از فتح اوپن استرالیا در رولان گاروس و ویمبلدون در جمع چهار بازیکن برتر قرار گرفت و در اوپن آمریکا نیز به نایبقهرمانی دست یافت. سابالنکا پس از این برای نخستین بار به صدر ردهبندی رسید و هشت هفته را در این جایگاه سپری کرد و فصل را با صعود به نیمهنهایی مسابقات کانکون به پایان برد. زن شماره دو تنیس جهان سال میلادی جدید را هم با نایبقهرمانی در رقابتهای بریزبن شروع کرده و مصمم است درخشش سال گذشته خود در اوپن استرالیا را تکرار کند.
النا ریباکینا که دوره قبل در فینال اوپن استرالیا مغلوب سابالنکا شد نیز امسال به جام این رقابتها چشم دوخته و برای فتح دومین گرند اسلم خود لحظهشماری میکند. قهرمان اسبق ویمبلدون که پارسال دو قهرمانی در ایندین ولز و رم کسب کرد و فصل را در رده چهارم جدول به پایان برد، امسال شروعی طوفانی داشته و در تورنمنت ۵۰۰ امتیازی بریزبن توانست با شکست مقتدرانه سابالنکا قهرمان شود تا برای رقبایش خط و نشان بکشد.
اما شانس قهرمانی مدعی چهارم یعنی کوکو گاف نیز اصلاً کمتر از سه نام فوق نیست و تنیسباز ۱۹ ساله آمریکایی در این دوره آمده که عملکرد فوقالعادهاش در اواخر سال ۲۰۲۳ را تداوم ببخشد. دوران حرفهای این ستاره جوان فصل گذشته در تابستان و شروع مسابقات هارد کورت آمریکای شمالی دگرگون شد و او بعد از دو قهرمانی در واشینگتن و سینسیناتی توانست اولین گرند اسلم خود را در اوپن آمریکا دشت کند. گاف هفته گذشته هم در رقابتهای رده ۲۵۰ اوکلند از عنوان قهرمانیاش دفاع کرد تا با آمادگی کامل راهی ملبورن شود.
مسیر احتمالی چهار سید برتر رقابتها تا دیدار پایانی به صورت زیر است:
دور/بازیکن | اشویانتک | سابالنکا | ریباکینا | گاف |
اول | کنین | حریفی از جدول مقدماتی | پلیشکووا | اشمیدلووا |
دوم | کالینز | بوگدان | بلینکووا | دالهاید |
سوم | بوزکووا | سورنکو | پائولینی | فرناندز |
چهارم | کودرمتووا | سامسونووا | کاساتکینا | گارسیا |
۱/۴ نهایی | وندروسووا | جابر | پگولا | ساکاری |
نیمهنهایی | ریباکینا | گاف | اشویانتک | سابالنکا |
فینال | سابالنکا | اشویانتک | سابالنکا | اشویانتک |
مرحله یکچهارم پایانی مسابقات در صورت صعود هشت سید برتر به صورت زیر خواهد بود:
🔸 جوکوویچ – سیتسیپاس
🔸 سینر – روبلف
🔸 مدودف – هولگر رونه
🔸 آلکاراس – زورف
غیر از مدعیان اصلی قهرمانی که در بالا به آنها اشاره شد چندین بازیکن برجسته تنیس زنان نیز با شروع سال جدید میلادی به میادین برگشتهاند و نباید از آنها غافل شد. از جمله نائومی اوساکا، انجلیک کربر و همینطور اما رادوکانو. اوساکا دارنده چهار عنوان گرند اسلم و قهرمان دو دوره رقابتها بعد از ۱۵ ماه دوری در بریزبن به میادین برگشت و در دور نخست با کارولین گارسیا نفر بیستم ردهبندی دیدار میکند. کربر آلمانی عنواندار سه دوره گرند اسلم نیز پس از یک سال و نیم دوری در یونایتد کاپ به رقابتها برگشت و در مرحله نخست باید به مصاف دنیل کالینز نایبقهرمان سال ۲۰۲۲ برود.
جداول مسابقات
تقسیم امتیازات و جوایز نقدی سال ۲۰۲۴
مجموع جوایز نقدی این دوره از رقابتها با ۱۳ درصد افزایش به ۸۵ میلیون و ۵۰۰ هزار دلار استرالیا رسیده است که سهم قهرمان بخش انفرادی ۳ میلیون و ۱۵۰ هزار دلار استرالیا است. جوایز بخش مردان و زنان برابر است.
گفتنی است اتحادیه تنیس مردان از آغاز فصل ۲۰۲۴ تقسیم امتیازات ردههای مختلف مسابقات را تغییر داده است و بازیکنان تا دیدار پایانی امتیازات بیشتری نسبت به سال گذشته دریافت میکنند. چگونگی تقسیم امتیازات و میزان جوایز نقدی (به دلار استرالیا) این دوره رقابتها را در زیر مشاهده میکنید:
دور | امتیاز و جایزه بخش مردان | امتیاز و جایزه بخش زنان |
اول | ۱۰ | $120,000 | ۱۰ | $120,000 |
دوم | ۵۰ | $180,000 | ۷۰ | $180,000 |
سوم | ۱۰۰ | $255,000 | ۱۳۰ | $255,000 |
چهارم | ۲۰۰ | $375,000 | ۲۴۰ | $375,000 |
۱/۴ نهایی | ۴۰۰ | $600,000 | ۴۳۰ | $600,000 |
نیمهنهایی | ۸۰۰ | $990,000 | ۷۸۰ | $990,000 |
نایبقهرمان | ۱۳۰۰ | 1,725,000 | ۱۳۰۰ | 1,725,000 |
قهرمان | ۲۰۰۰ | $3,150,000 | ۲۰۰۰ | $3,150,000 |
تاریخچه اوپن استرالیا
۱۱۹ سال از آغاز به کار رقابتهای اوپن استرالیا میگذرد و این مسابقات بزرگترین رویداد ورزشی در نیمکره جنوبی زمین به حساب میآید. مسابقات اوپن استرالیا در ابتدا و تا سال ۱۹۸۷ بر روی زمین چمن برگزار میشد تا اینکه در سال ۱۹۸۸ زمین مسابقات به هارد (از نوع Rebound Ace) تغییر پیدا کرد. پرش زیاد توپ و همچنین چسبندگی بالای زمینهای Rebound Ace که سلامتی بازیکنان را به خطر میانداخت سبب شد از سال ۲۰۰۸ از نوع دیگری هارد کورت به نام Plexicushion در این مسابقات استفاده شود و از دو سال پیش نیز زمین مسابقات به هارد Greenset تغییر یافت.
گرند اسلم آزاد استرالیا در مجموعه «پارک ملبورن» در ایالت ویکتوریا برگزار میشود. این تورنمنت نخستین گرند اسلمی بود که استادیومهای خود را به سقف متحرک مجهز کرد تا برگزاری مسابقات در شرایط نامساعد جوی با اخلال مواجه نگردد. سه استادیوم اصلی این مجموعه با نامهای «راد لیور» و «جان کِین آرنا» و «مارگارت کورت» به ترتیب ۱۴,۸۲۰، ۱۰,۳۰۰ و ۷,۵۰۰ نفر ظرفیت دارند. چهارمین ورزشگاه بزرگ مجموعه ملبورن پارک با نام «کیا آرنا» نیز سال ۲۰۲۲ با هزینهای بالغ بر ۲۷۰ میلیون دلار مورد بهرهبرداری قرار گرفت و ظرفیت آن ۵۰۰۰ نفر است.
ست پنجم
زمانیکه دو بازیکن در ست نهایی (ست سوم در مسابقات زنان و ست پنجم در مسابقات مردان) در تعداد گیمها ۶-۶ مساوی شوند، یک سوپر تایبریک ۱۰ امتیازی برنده بازی را مشخص خواهد کرد. تا پیش از سال ۲۰۱۹ مسابقه تا برتری با اختلاف دو گیم ادامه پیدا میکرد.
توپهای مسابقات
در بازیهای آزاد استرالیا از توپهای برند «دانلوپ» استفاده میشود. شرکت تجهیزات ورزشی دانلوپ با یک قرارداد ۵ ساله، وظیفه تأمین توپهای اوپن استرالیا را بر عهده دارد. تا قبل از سال ۲۰۱۹ شرکت «ویلسون» تأمینکننده توپهای مسابقات بود.
رکوردها
نواک جوکوویچ با ۱۰ عنوان رکورددار بیشترین قهرمانی در مسابقات آزاد استرالیا بهشمار میرود. در بخش دونفره مردان نیز باب و مایک برایان با ۶ عنوان، بیشترین تعداد قهرمانی را به خود اختصاص دادهاند. در بخش انفرادی زنان، مارگارت کورت با ۱۱ عنوان قهرمانی رکوردار است که از این تعداد، ۷ عنوان قبل از آغاز دوران مدرن تنیس درسال ۱۹۶۹ به دست آمده است. در دوران مدرن نیز سرینا ویلیامز با ۷ عنوان، رکوردار قهرمانی در اپن استرالیا است.
تغییر در زمان شروع
زمان شروع مسابقات در سال ۲۰۲۴ برای نخستین بار در تاریخ این تورنمنت به جای دوشنبه روز یکشنبه خواهد بود. مدت برگزاری نیز به ۱۵ روز افزایش پیدا کرده و برگزاری دیدارهای مرحله نخست سه روز به طول میانجامد.
بعد از شروع دوران مدرن تنیس
بخش مردان
- بیشترین تعداد قهرمانی: نواک جوکوویچ با ۱۰ قهرمانی
- بیشترین تعداد قهرمانی پیاپی: نواک جوکوویچ در سالهای ۲۰۱۱, ۲۰۱۲, ۲۰۱۳ و سالهای ۲۰۱۹، ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱
- بیشترین تعداد قهرمانی در بخش دونفره: باب و مایک برایان با ۶ قهرمانی (۲۰۰۶, ۲۰۰۷, ۲۰۰۹, ۲۰۱۰, ۲۰۱۱, ۲۰۱۳)
- جوانترین قهرمان: متس ویلاندر در سال ۱۹۸۳ با ۱۹ سال و ۳ ماه سن
- مسنترین قهرمان: کن رزوال در سال ۱۹۷۲ با ۳۷ سال و ۲ ماه سن
- طولانیترین مسابقه: دیدار بین نواک جوکوویچ و رافائل نادال در فینال سال ۲۰۱۲ – زمان مسابقه: ۵ ساعت و ۵۳ دقیقه
بخش زنان
- بیشترین تعداد قهرمانی: سرینا ویلیامز با ۷ قهرمانی (۲۰۰۳, ۲۰۰۵, ۲۰۰۷, ۲۰۰۹, ۲۰۱۰, ۲۰۱۵, ۲۰۱۷)
- بیشترین تعداد قهرمانی پیاپی: مارگارت کورت، ایوان گولاگونگ کاولی، اشتفی گراف، مونیکا سلس و مارتینا هینگیس هرکدام با ۳ قهرمانی پیاپی
- بیشترین تعداد قهرمانی در بخش دونفره: مارتینا ناوراتیلووا با ۸ قهرمانی (۱۹۸۰, ۱۹۸۲, ۱۹۸۳, ۱۹۸۴, ۱۹۸۵, ۱۹۸۷, ۱۹۸۸, ۱۹۸۹)
- جوانترین قهرمان: مارتینا هینگیس در سال ۱۹۹۷ با ۱۶ سال و ۴ ماه سن